În județul Buzău au fost confirmate 158 de cazuri de infectare cu Coronavirus

Potrivit unei informări a Instituției Prefectului, astăzi, în județul Buzău au mai fost confirmate cinci cazuri de infectare cu COVID-19, numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului ajungând astfel la 158. Au fost declarate vindecate și externate 39 de persoane.

Două din cele cinci cazuri reprezintă persoane care au legătură cu infectările din Spitalul Județean Buzău.

Astfel, cazul 155 este o femeie de 53 de ani, fără simptome, mama unei femei de 31 de ani, cadru medical la Secția ORL a Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Potrivit DSP, cazul 157 este un bărbat de 65 ani, asymptomatic, contact direct cu cazul 143. Este vorba despre contactul unei paciente de 58 ani, internată la Secția Boli Infecțioase, izolată în spațiul special amenajat, cu simptome.

Alte două cazuri care au legătură cu Spitalul Județean Buzău sunt: „cazul 158 – pacient sex masculin, 69 ani, simptomatic, internat la UPU- Spitalul Județean de Urgență Buzău (izolat)” și „cazul 156 – pacient sex masculin, 80 ani, pacient oncologic, venit din domiciliu, testat înainte de proceduri”.

Cel de-al cincilea caz este contact al bărbatului care fusese depistat pozitiv la Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Cazul 154 este o femeie de 60 ani, contact direct cu cazul 151, salariat al IȘJ Buzău.

Situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel: „136 persoane se află în carantină instituționalizată; 1.349 persoane sunt izolate la domiciliu.

Fii Reporter