În această noapte, județul Buzău intră sub cod portocaliu de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineața, o avertizare Cod portocaliu de ninsori și viscol puternic pentru București, Buzău și alte zece județe din sudul și estul țării, valabilă de vineri dimineața de la ora 2.00, până seara la ora 18.00.

În intervalul 5 ianuarie, ora 22.00 – 6 ianuarie, ora 20.00, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Alerta de cod portocaliu va fi valabilă în a doua parte a nopții de joi spre vineri (5/6 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (6 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70-85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

ANM a emis și o avertizare Cod galben de ninsoare și viscol, valabilă în sudul, centrul și estul țării, în perioada 5 ianuarie, ora 22.00 — 6 ianuarie, ora 20.00.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI