duminică, 10 decembrie, 2023

Importanta cutiilor din plastic stivuibile in depozitare si transport

Importanta cutiilor din plastic stivuibile in depozitare si transport

Facebook
Twitter
Email

In buna depozitare, manevrare, transport si nu numai, este important ca recipientele alese sa indeplineasca anumite conditii astfel incat sa fie obtinute eficienta si desigur, si siguranta continutului. Se utilizeaza asadar, acolo unde este posibil, solutii de ambalare stivuibile, utile in special in depozitare. De la un domeniul la altul, este nevoie de ambalaje de diverse dimensiuni si de asemenea, anumite materiale din care acestea sunt realizate sunt mai bune ca altele. Iar in ultimii ani, plasticul a inceput sa inlocuiasca din ce in ce mai multe materiale, fiind vorba despre un produs ieftin si usor de modificat in nenumarate forme si dimensiuni.

Desigur ca, pe langa plastic, in ambalare sunt utilizate si materiale precum cartonul, care inca este unul dintre cele mai utilizate si azi, lemnul si metalul chiar. Cu toate acestea, niciunul dintre acestea nu putem spune ca prezinta o rezistenta in timp si o flexibilitate atat de mare ca si plasticul, in special la umiditate, caldura sau inghet, unde lemnul sa va umfola in timp sau va crapa iar metalul va rugini, fie le tratate corespunzator. Insa plasticul nu trebuie tratat cu nimic ceea ce elimina costuri suplimentare pentru asta. Iar prin utilizatea materiilor prime corecte, pot fi obtinute derivatii de plactic foarte rezistent la actiuni mecanice, care sa fie cat mai flexibil sau cat mai rigid, dupa cerintele utilizatorilor. 

Unul dintre cele mai mari avantaje aduse de solutiile de ambalare din palstic este reprezentat de posibilitatea de reutilizare. Desigur, si alte recipient pot fi rutiliate, realizate din alte materiale, insa acestea necesita o spalare mai atenta si utilizatea de diversi agenti chimici care, ca si umiditate, le vor afecta in timp. Cat despre carton, desi mai ieftin, acesta nu poate fi utilizat in toate sectoarele de activitate ca si celelalte si de asmenea, nu este atat de rezistent. Asa ca, pe termen lung, nu este o investitie atat de buna. 

Realizand ca plasticul reprezinta o solutie a viitorului in materie de solutii de ambalare, pentru depozitare, transport si nu numai, multi producatori au inceput sa-l foloseasca pentru produsele lor, unii partial, altii intregral. Desigur, multe dintre acestea, precum navetele de bere si alte bauturi, exista foarte mult timp in utilizare, oferind un nivel ridicat de protectie si o buna depozitare a produselor din interior. 

In cadrul site-ului celor de la Schoellerallibert.com putem gasi numeroase modele si variatii de recipiente si solutii din plastic, utile si adaptabile pentru foarte multe domenii, de la cel agricol si pana la cel de retail, farmaceutic, alimentar, auto, sau de bauturi etc. Fiind utilizate cele mai noi si mai bune tehnologii, recipientele lor din plastic sunt din ce in ce mai bune, mai eficiente si mai sigure. 

Una dintre problemele cu care muncitorii din anumite domenii se pot confrunta este lipsa spatiului. Pentru asta, exista acum si solutii modulare, care se pot plia sau desface si asambla inapoi in doar cateva scunde, asemeni pieselor unui puzzle. Astfel, acestea vor ocupa mult mai putin spatiu in depozitare, cand nu sunt utilizate. Fiecare tip de cutie, naveta, container, sunt gandite in functie de domeniul pentru care sunt destinate si astfel, se va proceda la realizarea de recipiente cu pereti plini sau goi, unde gasim spatii libere care sa permita circulatia aerului, scurgerea lichidelor acolo unde este cazul, fac ca recipientul sa fie mai usor si astfel mai simplu de manevrat. 

Pe de alta parte, exista numeroase persoane ce considera ca exista si aspecte negative, precum nivelele de poluare, datorita faptului ca masele plastice se descompun atat de greu. Este adevarat insa asta doar daca este aruncat la intamplare, nu colectat si reciclat corespunzator. Deci astfel, poluarea poate fi pusa pe seama oamenilor ce nu respecta anumite norme si legi. Iar prin folosirea de solutii de ambalare din plastic reutilizabile, numite si returnabile, acest fenomen poate fi evitat si mai mult. Sunt eliminate si costurile de colectare, reciclare si mai apoi modelarea in ceva nou dar si un nivel de poluare ce poate rezulta din aceste actiuni. In domeniul de retail si pentru vanzare, foarte comuni sunt boxpaletii, care pot fi si modulari si astfel utilizati la dimensiunile dorite, in functie de numarul de produse ce vor fi amplasate in el sau in alte cazuri. De asemenea, vor putea fi depozitati si mai usor atunci cand nu sunt utilizati. Ca si celelalte cutii, si acestia au module asemanatoare si astfel asamblarea dureaza foarte putin. 

Ca si firmele ce se ocupa cu realizarea si vanzarea acestor solutii din plastic, exista si cele ce se ocupa cu inchirierea sau si cu vanzarea dar si cu inchirirea, existant diverse motive pentru care clientii aleg varianta din urma decat sa cumpere o cutie sau o naveta. Evenimentele speciale in cazul persoanelor fizuce sau contracte de scurta durata pentru o firma reprezinta situatii in care inchirierea a ceva anume este mult mai profitabil. Si pentru ca se curata si de intretin atat de usor, pot fi utilizate pentru a pune aproape orice in ele. Plasticul utilizat pentru crearea lor este in mod clar tratat cu diverse substante care sa nu il faca periculos in niciun fel si totodata, cat mai rezistent in timp. 

Pe langa variantele standard, este bine, indicat chiar, ca producatorii sa le ofere clientilor si posibilitatea de a obtine produse personalizate, cu dimensiuni, design-uri si culori unice, care sa le reprezinte fidel brand-ul. In acest fel, un producator se poate diferentia mult mai usor de altii.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.