marți, 16 aprilie, 2024

Iată ce s-a mai furat în Buzău: șufe din oţel și betonierele

Iată ce s-a mai furat în Buzău: șufe din oţel și betonierele

Facebook
Twitter
Email
Furturile din societăţile comerciale nepăzite sunt din ce în ce mai numeroase. Poliţiştii buzoieni au prins zilele trecute autorii a două furturi din incintele unor firme, de unde au sustras o betonieră şi şufă metalică. 

În timp ce acţiona pe raza de competenţă, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat a surprins zilele trecute un tânăr care transporta o betonieră, iar la vederea echipajului de poliţie a încercat să fugă. Poliţiştii l-au prins, iar în urma legitimării au constatat că are 24 de ani şi este din Râmnicu Sărat. Pentru că nu a putut da detalii despre bunul pe care îl transporta, tânărul a fost condus la sediul Poliţiei municipale pentru continuarea cercetării.  
 
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că betoniera fusese sustrasă cu ajutorul altor trei râmniceni cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani, din sediul unei societăţi comerciale din Râmnicu Sărat.  Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei patru ar mai fi sustras din aceeaşi locaţie un compresor şi un val de plasă de sârmă de gard, bunuri ce au fost recuperate de la domiciliul bănuiţilor, situat în apropierea societăţii păgubite.    
 
Autorul dar şi complicii săi s-au ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Râmnicu Sărat.
 
În weekend, în timp ce acţionau pe DJ 203L pe raza localităţii Berca, poliţişti din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au oprit pentru control un tânăr de 20 de ani şi un bărbat de 48 de ani, ambii din comuna Verneşti care transportau cu un atelaj şufă metalică. La solicitarea documentelor de provenienţă pentru încărcătură, cei doi bărbaţi nu au putut da detalii cu privire la modalitatea de obţinere a celor aproximativ 150 de metri şufă metalică transportaţi, iar în urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că fuseseră sustraşi în urmă cu puţin timp de pe un teren ce aparţine unei societăţi comerciale.
 
Şufa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi urmează a fi predată reprezentanţilor firmei păgubite. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.