miercuri, 21 februarie, 2024

Iată ce face Direcția Silvică Buzău cu lemnele confiscate de polițiști și jandarmi

Iată ce face Direcția Silvică Buzău cu lemnele confiscate de polițiști și jandarmi

Facebook
Twitter
Email

Direcția Silvică donează lemnele confiscate de jandarmi și poliție școlilor, grădințelor sau altor instituții din județ, la cerere. Ajutorul oferit de Direcția Silvică în plină iarnă este cu atât mai important cu cât în acesta perioadă speculanții vând lemne de proastă calitate.

Gradinițele, școlile, căminele de bătrâni sau alte instituții din județul Buzău, care au avut nevoie de lemne, pe perioada iernii, au cerut ajutorul Direcției Silvice.

Numai în ultima perioadă, Direcția Silvică cu ajutorul jandarmilor a confiscat 33 metri cubi de lemne, dintre care 21 metri cubi lemne de foc, iar restul cherestea.

Lemnele confiscate au fost donate unor instituții din județul Buzău care au făcut solicitări în acest sens.

Motivele confiscării materialului lemnos de oamenii legii au fost diverse: lipsa documentelor de proveniență si de transport sau cantități mai mari transportate fața de cele înscrise în documente.

Potrivit reprezentanților Direcției Silvice Buzău, în acesta perioada, speculanții vând lemne de proastă calitate, la prețuri stabilite după bunul plac.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.