joi, 22 februarie, 2024

Guvernul începe să transforme cele trei foste unități militare de la Unguriu în penitenciar regional

Guvernul începe să transforme cele trei foste unități militare de la Unguriu în penitenciar regional

Facebook
Twitter
Email

Trei foste unități militare din Unguriu (județul Buzău) vor fi transferate de la Ministerul Apărării la Ministerul Justiţiei, pentru a fi transformate în penitenciar cu regim semideschis. În urmă cu două luni, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vizitat, împreună cu vicepremierul Marcel Ciolacu, amplasamentul pe care se află fostele unități militare de la Unguriu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului s-ar putea afla o hotărâre privind transferarea de la Ministerul Apărării la Ministerul Justiţiei a trei foste unităţi militare, pentru a fi transformate în penitenciar cu regim semideschis.

“Este foarte posibil ca mâine să se afle pe ordinea de zi o hotărâre de Guvern prin care transferăm de la Ministerul Apărării la Ministerul Justiţiei trei foste unităţi militare pentru a le transforma în penitenciar semideschis”, a declarat, marţi, ministrul Justiţiei.

El a precizat că cele trei foste unităţi militare se află pe acelaşi amplasament, în localitatea Unguriu din judeţul Buzău.

În 19 octombrie a intrat în vigoare Legea privind recursul compensatoriu, care prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate.

În prima zi de la intrarea în vigoare a acestei legi au fost puşi în libertate 529 de deţinuţi, iar în perioada următoare ar putea fi eliberaţi condiţionat, în baza acestei legi, alţi 3.349 de deţinuţi, cei mai mulţi fiind de la Rahova – 250 şi de la Penitenciarul Poarta Albă – 200.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.