joi, 30 noiembrie, 2023

Grupul Taine se retrage din festivalul de rock Top T, din Buzău

Grupul Taine se retrage din festivalul de rock Top T, din Buzău

Facebook
Twitter
Email
Tragedia din clubul bucureștean Colectiv care a îndoliat o țară întreagă dă peste cap programul festivalului de rock din Buzău, Top T, programat pentru sfârșitul acestei săptămâni. Grupul Taine și-a anunțat printr-un comunicat de presă anularea concertului de la Buzău, iar gestul lor ar putea fi preluat și de alte formații. Organizatorii festivalului vor lua în calcul reprogramarea evenimentului.

Într-un comunicat de presă, membrii trupei Taine spun că îşi anulează concertul de la Top T din Buzău, de vineri, pentru că ”nu pot fi pe scenă ca și cum nimic nu s-a întâmplat”.
 
”În semn de profundă compasiune pentru frații noștri de scenă, precum și pentru toți prietenii dispăruţi dintre noi sau spitalizați în stare gravă, colegii, rudele și familiile lor, oamenii care au avut de suferit și care încă mai suferă de pe urma tragicului eveniment , anuntăm pe această cale că ne anulăm concertul care trebuia să aibă loc pe 6 noiembrie în cadrul Festivalului Top T. Ne pare nespus de rău că nu putem fi prezenți acolo pentru cei care sunt sanatosi si care voiau să ne vadă, dar suntem profund marcați de accidentul teribil, astfel încât am stabilit să punem pauză pentru moment. Nu putem fi pe scenă ca și cum nimic nu s-a întâmplat, nu putem privi înainte fără să ne uităm in urma și fără să ne gândim la cei care incă suferă! Nu ne putem manifesta artistic decât atunci când ei vor reveni în public. Vrem iar să-I vedem acolo în fața scenei, și dacă vor trece luni de zile pană atunci, nu-I nimic , îi vom aștepta! Fără ei ne simţim inutili!”, se arată în comunicatul transmis de formația Taine.
 
Aceștia anunță de asemenea că își supendă activitatea concertistică, ”până când fumatul va fi interzis, măcar pe perioada concertelor, dacă nu definitiv în cluburi”.
 
Top T Buzău este cel mai longeviv festival rock din România și unul dintre marile repere ale acestei scene. Evenimentul este programat pentru zilele de 6 și 7 noiembrie 2015, la Cafeneaua Artiștilor din de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Festivalul Top T de anul acesta este unul special, dedicat formațiilor care și-au adus contribuția la popularizarea evenimentului și care l-au transformat într-un spectacol de succes.
 
Potrivit programului inițial, pe 6 noiembrie vor avea recitaluri Ura de dupa uță, Taine, Negură Bunget, Luna Amaraă, Altar, iar pe 7 noiembrie, Rock’n Ghenă, Travka, Dirty Shirt, Kumm și Celelalte Cuvinte.
 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.