joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Grindina cât oul de găină a spart parbrize și țigla de pe case, în Poșta Câlnău

VIDEO Grindina cât oul de găină a spart parbrize și țigla de pe case, în Poșta Câlnău

Sursa Dănuț Panait
Facebook
Twitter
Email

Grindină cât oul de găină a căzut, marți seară, în mai multe localități din apropierea municipiului Buzău. În Poșta Câlnău, bucățile de gheață au produs pagube uriașe. Inclusiv autoturismele localnicilor au suferit avarii.

Localitățile de câmpie ale județului Buzău au fost, marți seară, sub avertizare cod portocaliu de ploi și vijelii. Au fost semnalate fenomene meteo extreme, precum vijelii puternice, căderi de grindină și cantități importante de apă.

În satul Găvănești, comuna Săgeata, a căzut grindină în cantități mari. Fotografiile și clipurile postate de localnici pe Facebook arată cum grindina căzută a acoperit solul în scurt timp.

 

La Poșta Câlnău, au fost înregistrate cele mai mari distrugeri. Imaginile postate de localnici surprind parbrize sparte, curți răvășite de furtună, cioburi de țiglă și grămezi de gheață acumulate pe bătătură.

Pe alocuri, în satele comunei Poșta Câlnău, bucățile de gheață căzute din cer au atins dimensiunile oului de găină, așa cu poate observa în postarea Mariei Irina Diacu (foto jos).

Buzau Meteo Original

Și la munte a căzut grindină. La Plaiul Nucului, în comuna Lopătari, un strat gros de gheață s-a depus pe sol.

La ora 20.47, a fost emis și mesaj Ro-Alert prin care populția municipiului Buzău a fost îndemnată să se adăpostească pe durata episodului de vijelie cu rafale de peste 70 de km/h, grindină și frecvente descărcări electrice.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.