vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Grenadă găsită în casa unui tânăr care se lăudase că poate arunca în aer comuna Mărăcineni

VIDEO Grenadă găsită în casa unui tânăr care se lăudase că poate arunca în aer comuna Mărăcineni

Facebook
Twitter
Email

O grenadă defensivă a fost descoperită de polițiștii buzoieni la domiciliul unui buzoian, din localitatea Mărăcineni. Percheziția la care a fost adus și un câine specializat a avut loc după ce individul s-ar fi lăudat că, dacă vrea, rade toată comuna.

Trei mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare la domiciliul unui bărbat din Mărăcineni bănuit de deținerea unor materii explozive în afara cadrului legal.

Perchezițiile au fost desfășurate în baza mandatelor emise de către Tribunalul Buzău.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor, a fost identificată o grenadă defensivă (de exercițiu) care avea atașat de corpul grenadei un capac (în locul focosului) de exercițiu, prevăzut cu pârghie, inel și șplint.

Grenada a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și a fost predată către Compartimentul Pirotehnic al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

La activități a fost folosit și câinele de detectare-semnalare explozibili, de asemenea din cadrul structurii anterior menționate.

În cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul de 31 de ani, din Mărăcineni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului materiilor explozive”, faptă prevăzută și pedepsita de art. 346, alin. 1 din Codul Penal.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.