luni, 15 iulie, 2024

Grav accident pe drumul european E85, lângă Râmnicu Sărat, soldat cu un mort și doi răniți

Grav accident pe drumul european E85, lângă Râmnicu Sărat, soldat cu un mort și doi răniți

Facebook
Twitter
Email

Un accident rutier produs pe drumul european E85, în județul Buzău, s-a soldat cu decesul unui bărbat și rănirea gravă a două persoane. Totul, după ce un autoturism și o autoutilitară s-au ciocnit frontal.

Impactul a fost atât de puternic încât autoutilitara încărcată cu marfă s-a răsturnat pe carosabil. Circulația pe acel sector de drum a fost blocată mai bine de două ore, timp în care polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului.

Impactul a avut loc pe un sector de drum drept, în apropierea localității Oreavul, comuna Valea Râmnicului. Din primele cercetări se pare că autoturismul, condus de un bărbat de 41 de ani, care circula dinspre Râmnicu Sărat către Buzău, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară.

„Din accident a rezultat decesul conducătorului autoturismului, cât și rănirea celor două persoane aflate în autoutilitară”, declară Cosmin Cireșaru, de la Poliția Rutieră Buzău.

Din impactul extrem de violent, autoutilitara s-a răsturnat pe partea carosabilă. Pentru scoaterea răniților dintre fiarele contorsionate a fost nevoie de intervenția unui echipaj de descarcerare.

„Detașamentul de pompieri Râmnicu Sărat a fost solicitat să intervină la un accident de circulație pe E85. Ajunși la fața locului, s-a constatat un accident între un autoturism și o autoutilitară. În urma accidentului au rezultat trei victime, două dintre acestea au necesitat descarcerare iar una s-a autoevacuat. S-a acționat pentru descarcerarea celor două victime și s-au asigurat măsuri PSI”, precizează Georgian Radu, de la ISU Buzău.

Șoferul autoturismului, un bărbat din Buzău, a fost declarat decedat după ce medicii de la ambulanță au încercat resuscitarea lui chiar la locul accidentului.

Șoferul autoutilitarei, un tânăr de 27 de ani din Dâmbovița, alături de pasagerul lui, în vârstă de 28 de ani, au fost preluați de ambulanțe și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.