duminică, 14 iulie, 2024

Ghidul tău pentru un weekend perfect în Sibiu

Ghidul tău pentru un weekend perfect în Sibiu

Facebook
Twitter
Email

Sibiu, fostă Capitală Culturală Europeană în 2007, este un oraș vibrant, plin de evenimente culturale și activități distractive în fiecare weekend. Dar dacă aceste evenimente nu sunt pe gustul tău, ai nevoie de un plan B. Așadar, cum îți petreci weekendul în vechea Cetate a Sibiului, chiar și atunci când nu este Târgul de Crăciun, Festivalul Artmania sau TIFF? Iată câteva sugestii pentru a te bucura de timpul petrecut aici și a descoperi farmecul acestui oraș minunat!

Explorează Centrul Istoric

Un weekend perfect în Sibiu începe cu o plimbare prin Centrul Istoric al cetății, unde găsești, de altfel, cazări de TOP în România! Bucură-te de arhitectura diversă și de plimbările relaxante pe străzile pietruite, mărginite de clădiri medievale, cu faimoasele lucarne ale caselor „cu ochi”.

Începe din Piața Mare, un loc cu origini ce datează din 1366, de unde poți admira Biserica Iezuiților, finalizată în 1733, Casa Albastră, un exemplu de baroc târziu, și Casa Haller, construită în stil gotic renascentist.

Pentru cei dragi, poți găsi suveniruri handmade pline de farmec în Piața Mică. Traversează apoi Podul Minciunilor către Piața Huet, aflată în centrul primei fortificații a Sibiului. Aceasta te conduce apoi către Pasajul Scărilor, care face trecerea către Orașul de Jos, unde în trecut locuiau meșteșugarii.

Vizitează muzeele

Începe explorarea culturală în Piața Mare, vizitând Palatul Brukenthal, unde Galeria de Artă Europeană te va impresiona cu lucrări semnate de maeștri precum Albrecht Dürer, Giambattista Piranesi și Jan van Eyck.

Continuă apoi cu o vizită la Muzeul de Istorie a Farmaciei, găzduit în clădirea unde a funcționat una dintre cele mai vechi farmacii sibiene, înființată în jurul anului 1600 și cunoscută sub numele de La Ursul Negru. Aici vei descoperi obiecte provenind de la peste 70 de farmacii vechi.

Nu rata ocazia de a vizita și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din România. Situat la sud de Sibiu, acest muzeu oferă o incursiune fascinantă în viața preindustrială românească, prezentând creații autentice ale civilizației populare tradiționale.

Mergi la scaldă în Lacul Binder

Pe timp de vară, lacul lui Binder oferă o experiență de neuitat pentru toți vizitatorii săi. Format în mod artificial dintr-o fostă carieră de materiale argiloase-nisipoase, lacul s-a transformat într-un loc de relaxare și activități recreative după finalizarea lucrărilor de amenajare în 2021.

Cu o suprafață de peste 37.000 de mp și adâncimi variind până la 12 metri, lacul este ideal pentru sporturile nautice și îmbăiere. Zona de plajă cu nisip și locul de joacă gonflabil pe apă adaugă o notă de divertisment pentru toate vârstele. Rezervă o cazare în Sibiu în apropierea complexului de agrement Binder și vei avea un weekend de vis!

Ia la pas pietonala Nicolae Bălcescu

Pietonala Nicolae Bălcescu nu este doar o stradă obișnuită, ci un loc cu o istorie bogată și variată.

Construită la începutul secolului al XIV-lea, a supraviețuit unui incendiu devastator în 1633 și a fost martora vizitei compozitorului Johannes Brahms în 1879. De asemenea, la numărul 38, strada a găzduit concerte celebre ale Mariei Tănase.

Aceste evenimente marcante și numeroasele magazine, terase și restaurante care o mărginesc, o transformă într-un loc fascinant de explorat în Sibiu.

Urcă în Turnul Sfatului

Dacă nu te deranjează înălțimile, nu poți rata ocazia să urci în Turnul Sfatului, amplasat deasupra gangului ce leagă Piața Mare de Piața Mică. Construit în secolul al XIII-lea ca parte a celei de-a doua incinte de fortificație a cetății, turnul își păstrează parterul și primele două etaje din acea perioadă.

Pentru a ajunge în vârful turnului și a admira priveliștea panoramică asupra orașului, trebuie să urci cele 141 de trepte dispuse pe o scară spiralată. Este o experiență ce merită efortul. Privind Sibiul de sus din Turnul Sfatului, vei înțelege de ce acest oraș captivant merită cu adevărat să fie vizitat. Cu panorama sa uimitoare și atmosfera sa autentică, vei simți cum te îndrăgostești pe loc de farmecul acestui loc.

Planifică-ți acum vizita la Sibiu și pregătește-te pentru un weekend memorabil într-unul dintre cele mai frumoase orașe din România!

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.