luni, 26 februarie, 2024

Concubina unui temut interlop ieșean, vizitată de mascați. A strâns zeci de mii de lei din ghicitul online

Concubina unui temut interlop ieșean, vizitată de mascați. A strâns zeci de mii de lei din ghicitul online

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii din Buzău de la Investigații Criminale, alături de colegi de-ai lor din Prahova, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din ambele județe, au pus, joi, în executare, două mandate de percheziție domiciliară în Prahova și Iași, la imobile utilizate de o tânără bănuită de înșelăciune.

Mai exact, oamenii legii au mers la locuința unei tinere de 27 de ani, din Prahova, și la casa din Iași a concubinului ei, în urma unei reclamații de înșelăciune formulată pe numele tinerei de către un buzoian. Perchezițiile s-au desfășurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2021, ar fi înșelat peste 20 de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, din România, dar și din afara țării, sub pretextul unor ritualuri oculte (“ghicit”), practici care ar fi putut duce la rezolvarea problemelor personale ale păgubiților. Prejudiciul estimat la această dată este de 50.000 de lei”, a declarat ag. Cosmin Stanciu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, tânăra de 27 de ani deținea două conturi de Facebook, de pe care purta discuții cu diverse persoane cărora le promitea că le va rezolva problemele, fie că era vorba despre sănătate, chestiuni sentimentale sau de altă natură.

La schimb, ghicitoarea primea în cont importante sume de bani. Astfel, ea a reușit să înșele peste 20 de persoane: două sunt din județul Buzău, în timp ce alte victime sunt din țară sau din străinătate, fiind vorba despre români stabiliți în Occident.

Pentru că femeia este însărcinată în 8 luni, ea nu a fost reținută, fiind cercetată în libertate. Ghicitoarea este concubina unui cunoscut interlop din judeţul Iaşi, Cosmos Tănase, supranumit „Prinţul Ţiganilor”, care a condus în anii 90 o reţea de cerşetorie care acţiona în Germania.

Cosmos Tănase ajunsese să mutileze persoanele exploatate pentru a-i impresiona pe oameni să le dea mai mulţi bani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.