Generalul Gheorghiţă Vlad este noul comandant al Diviziei 2 Infanterie ”Getica”

Schimbare de comandă la Divizia 2 Infanterie „Getica”. Vineri, a avut loc la sediul comandamentului Diviziei va avea loc ceremonia militară prilejuită de predarea-primirea comenzii marii unităţi.

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad a preluat comanda marii unităţi de la generalul de brigadă Gheorghe Vișan, trecut în rezervă prin decret prezidențial.

La activitate au participat reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Statului Major General, ai Statului Major al Forţelor Terestre, precum şi comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul Forţelor Terestre.

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad (50 de ani) este absolvent al Universităţii de Apărare „Carol I” şi al Colegiului de Război al Forţelor Terestre al SUA. A urmat toate treptele carierei militare, de la funcţia de comandant de pluton, până la cea de comandant de brigadă.

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad a comandat un batalion de tancuri şi în 2007 a activat în teatrul de operaţii Irak, în Comandamentul Multinaţional al Forţei Întrunite al operaţiei „Iraqi Freedom”.

La revenirea în ţară, a primit responsabilităţi în cadrul Componentei Operaţionale Terestre din Statul Major al Forţelor Terestre, iar în martie 2014 a preluat comanda Brigăzii 1 Mecanizate „Argedava”.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI