luni, 4 martie, 2024

Gemina Group a finalizat o nouă hală industrială de 6.200 m.p. în județul Buzău

Gemina Group a finalizat o nouă hală industrială de 6.200 m.p. în județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

În iulie 2020, Grupul Gemina și-a mărit portofoliul de lucrări cu un nou proiect de mari dimensiuni, realizat pentru General Membrane S.A., în Buzău.

Proiectul a constat în construirea unei hale industriale din beton, de 6.200 m.p., ca extindere la o hală realizată tot de Gemina în 2005, destinată producției de sisteme de hidroizolații.

Gemina Group proiectează, produce și montează hale industriale din elemente prefabricate din beton, considerând a fi cele mai bune soluții de pe piațăa oferite unui beneficiar la ora actuală în acest domeniu.

În iulie 2020, Grupul Gemina și-a mărit portofoliul de lucrări cu un nou proiect de mari dimensiuni, realizat pentru General Membrane S.A., în Buzau. Proiectul a constat în construirea unei hale industriale din beton, de 6.200 m.p., ca extindere la o hală realizată tot de Gemina în 2005, destinată producției de sisteme de hidroizolații.

La această lucrare Gemina Group a efectuat design-ul arhitectural al structurii, proiectarea structurală, montajul suprastructurii cât și a fundațiilor constând în pahare prefabricate și radiere realizate în operă, de asemenea realizarea și montarea închiderilor perimetrale prefabricate.

O astfel de hală industrială din beton poate dura până la 50 de ani fără intervenții necesare de mentenanță.

De asemenea, inerția termică a halelor din beton duce la o economie de energie la gaz/electricitate cu până la 30% ÷ 50% față de o hală din panouri sandwich.
Pentru halele industriale din beton valoarea investiției crește în timp datorită calității execuției și a rezistenței materialelor.

Printre alte avantaje remarcabile ale halelor industriale din beton, se numara si:

Deschideri mari
Structurile prefabricate din beton permit realizarea unor deschideri de pana la 25 de metri, in timp ce deschiderile realizabile la constructiile metalice cu panouri „sandwich” cu poliuretan sunt semnificativ mai mici, de maximum 16 metri.
Rezistenta ridicata
Pentru orice constructie prefabricata din beton, rezistenta seismica este foarte ridicata, acest tip de cladire putand fi realizat în toate categoriile de zone seismice (cu sau fara elemente verticale de rigidizare, dupa caz).
Design inovativ
Din punct de vedere estetic, constructiile prefabricate din beton ofera o mare versatilitate, oferind posibilitati creative pentru realizarea unui impact vizual pozitiv atat in mediul de lucru din interiorul cladirii, cat si in proximitatea spatiului in care au fost ridicate, fie el urban sau peri-urban.
Preturi bune
Costul de realizare a unei cladiri din prefabricate de beton este de 146-175Euro/m2, in timp ce pentru o constructie metalica, pretul este mai ridicat cu aproximativ 13%-15%, situandu-se intre 169 si 197 Euro/m2.

Mai multe informatii despre construcțiile GEMINA gasiti pe site-ul www.gemina.ro.
Date de contact:
Gemina Group
Intr. Gheorghe Simionescu, Nr. 13, Sector 1, București;
www.geminagroup.ro
office@geminagroup.ro

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.