duminică, 25 februarie, 2024

Garda de Mediu Buzău, pe urmele traficanților de deșeuri. Cei care „scapă”de gunoaie necontrolat pot rămâne și fără mașini

Garda de Mediu Buzău, pe urmele traficanților de deșeuri. Cei care „scapă”de gunoaie necontrolat pot rămâne și fără mașini

Facebook
Twitter
Email

Garda de Mediu Buzău, în parteneriat cu mai multe instituții locale, desfăsoară din aprile o acțiune de amploare privind gestionarea deșeurilor și prezervarea calității aerului, pe raza județului. Cei prinși că aruncă deșeurile la întâmplare vor fi aspru sancționați. Ei pot rămâne fără vehicule.

Autoritățile buzoiene declanșează, din această lună, ample controale, în fiecare localitate din județ, pentru a-i identifica pe cei care aruncă gunoaiele la întâmplare, pe domeniul public.

Buzoienii care vor fi prinși că nu țin cont de lege și aruncă deșeurile la întâmplare vor fi aspru sancționați.

În cazul persoanelor fizice, amenzile pentru abandonarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate sunt de la 3.000 la 6.000 lei, iar pentru persoanele juridice de la 20.000 la 40.000 de lei.

”În materia confiscării mijloacelor de transport, se vor aplica sancțiuni operatorului de transport deșeuri găsit în neregulă, de la 15.000 la 30.000 lei, precum și sancțiunea contraventională complementară a confiscării mijlocului de transport destinat sau folosit la săvârșirea faptei”, a declarat Carmen Ichim, comisar șef al Gărzii de Mediu Buzău.

Acțiunile sunt derulate de comisari ai Gărzii de Mediu, polițiști și jandarmi, care vor verifica fiecare oraș și comună, inclusiv municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, pentru a depista depozitele necontrolate de deșeuri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.