joi, 28 martie, 2024

FOTO Zeci de copii din Buzău, învățați de farmaciști cum să se apere de noul coronavirus

FOTO Zeci de copii din Buzău, învățați de farmaciști cum să se apere de noul coronavirus

Facebook
Twitter
Email

Peste 30 de școlari din Buzău au aflat de la doi farmaciști cum să țină departe de ei noul coronavirus, în cadrul unei lecții deschise organizată joi în Parcul Marghiloman. Organizatorii le-au oferit copiilor materiale informative cu privire la spălatul corect pe mâini, igiena personală și purtarea măştii.

Întâlnirea din parc a fost organizată de farmaciştii Oana Gheorghiu şi Ana Maria Zota, de la Maxi Farma Buzău, împreună cu profesorul Ana Maria Trandafir, de la Şcoala nr. 11.

La ora în aer liber de igienă sanitară au fost prezenți 35 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, unii dintre ei provenind din familii defavorizate.

Școlarii au aflat ce înseamnă virusurile, paşii de urmat pentru a preveni infecţia cu orice fel de virusuri, precum spălarea corectă pe mâini, alte măsuri generale de igienă, importanţa folosirii produselor specifice de dezinfecţie, portul corect al măştii de protecţie şi modul de acţiune în momentul în care ne simţim rău.

”Am făcut această prezentare în cadrul Centrului Cultural <Alexandru Marghiloman> pentru 35 de copii care provin, unii dintre ei, din anumite medii, şi m-am gândit că ar fi bine să fie informaţi cu privire la măsurile de igienă, de protecţie, cu privire la ceea ce trebuie să facă în această perioadă pentru a preveni contaminarea cu noul coronavirus”, a declarat farmacistul Oana Gheorghiu, care este şi consilier local municipal.

 

Organizatorii au pregătit materiale informative pentru copii, cu privire la spălatul corect pe mâini, igiena personală, purtarea măştii care, deşi reprezintă un disconfort în această perioadă, reprezintă un real ajutor în prevenirea răspândirii noului coronavirus.

”Le-am vorbit despre virus ca atare, ce înseamnă un virus, cum se răspândeşte, care sunt simptomele principale, pentru a le putea identifica şi a le putea comunica părinţilor ce îi supără în cazul în care ar putea fi contaminaţi, în aşa fel încât să prevenim automedicaţia şi să ajungă la medic pentru stabilirea diagnosticului corect şi pentru a urma tratamentul corect”, a precizat Oana Gheorghiu.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.