luni, 26 februarie, 2024

FOTO Incendiu de vegetație uscată, în apropierea caselor din Bădila și a unei păduri. Intervin pompieri din Buzău și Mărunțișu

FOTO Incendiu de vegetație uscată, în apropierea caselor din Bădila și a unei păduri. Intervin pompieri din Buzău și Mărunțișu

Facebook
Twitter
Email

Pompierii buzoieni se confruntă cu un val de indendii de vegetație uscată. La Bădila, comuna Pârscov, intervin echipaje de la Detașamentul Buzău și stația Mărunțișu pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în apropierea locuințelor și a unei păduri.

Potrivit ISU Buzău, în urma unui apel la 112, la misiune au fost trimiși un număr de 13 pompieri, cu trei autospeciale de stingere. Există riscul extinderii flăcărilor către locuințele aflate la sud de zona incendiată, dar și de pădurea aflată la câțiva zeci de metri către nord.

În weekend, cele mai ample au fost incendiile ce s-au manifestat la locuințe și vegetație uscată, în unele cazuri, pompierii deplasându-se la de la o intervenție la alta fără a se întoarce la bază.

Incendii au avut loc în acest weekend în Năeni, Potârnichești, Coca Antimirești, Pănătău, Fințești, Săhăteni, Pleșcoi, Băbeni, Jgheab, Cândești, Bozioru, Nenciu, Bădila și au însumat o suprafață de peste 73 de hectare.

Una dintre cele mai ample intervenții din acest week-end a pompierilor buzoieni s-a desfășurat în data de 05.03.2021, începând cu ora 13:06, când un echipaj de salvatori din cadrul Punctului de Lucru Beceni a început deplasarea în localitatea Coca Antimirești, unde a fost anunțat un incendiu la vegetație uscată.

Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că incendiul se manifesta violent și se propaga cu repeziciune din cauza vântului puternic, drept pentru care intervenția a fost suplimentată cu forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, în total participând la intervenție 3 autospeciale, 1 ATV, 12 subofițeri, 1 ofițer și personal din cadrul SVSU Vintilă Vodă.

După aproximativ 5 ore de luptă cu focul, salvatorii au lichidat incendiul ce distrus în urma lui aproximativ 35 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, și 200 de metri de cabluri electrice. Ulterior finalizării intervenției a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind acțiunea unor persoane iresponsabile.

”Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate reamintim că incendierea vegetației uscate se poate face numai după obținerea acordului Agenției pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu foc din partea autorităților locale. Aceste incendii au consecințe grave asupra comunităților, ne pot pune în pericol viața, bunurile sau proprietățile”, transmit reprezentanții ISU Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.