joi, 22 februarie, 2024

FOTO Camionetă cu moloz, confiscată de Garda de Mediu înainte să descarce deșeurile la marginea Buzăului

FOTO Camionetă cu moloz, confiscată de Garda de Mediu înainte să descarce deșeurile la marginea Buzăului

Facebook
Twitter
Email

Comisarii Gărzii de Mediu au confiscat, joi, o camionetă plină cu saci în care erau deșeuri inerte amestecate, rezultate din lucrări de construcții. Mașina care aparține unei persoane fizice din Buzău a fost oprită în trafic de către reprenzentanți ai Inspectoratul Județean de Poliție Buzău.

Echipa de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu Buzău, în urma verificărilor efectuate, au dispus sancționarea contravențională a făptuitorului cu amendă contravențională în valoare de 30.000 lei și aplicarea sancțiunii contravenționale complementare de confiscare a mijlocului de transport.

Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile legislației specifice privind regimul deșeurilor, cât și transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României – Legea 211/2011 și HG 1061/2008.

”Deșeurile au fost predate unui operator autorizat în vederea eliminării sau valorificării acestora. Acțiunile vor continua atât pe raza municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, cât și în județ”, a declarat Carmen Ichim, comisar șef Garda de Mediu Buzău.

Acțiunea a fost desfăsurată în baza Protocolului de colaborare și a Planului comun de acțiune, încheiat între Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Poliția Locală a Municipiului Buzău.

Prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul protecției mediului constituie o preocupare majoră a statului român având în vedere faptul că acest fenomen devine din ce în ce mai complex, cu implicații deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemelor și sănătății populației.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.