joi, 13 iunie, 2024

Fostul primar din Nehoiu, Florentin Lungu, condamnat la zece ani de închisoare

Fostul primar din Nehoiu, Florentin Lungu, condamnat la zece ani de închisoare

Facebook
Twitter
Email

Fostul primar al orașului Nehoiu, Florentin Lungu, a fost condamnat de instanța de fond la o pedeapsă privativă de peste zece ani de închisoare cu executare, pentru defrișările din zona Lunca Mare. Decizia pronunțată de magistrații de la Judecătoria Pătârlagele nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe lângă cei zece ani de închisoare pe care Lungu ar trebui să îi execute acesta mai are de plătit și daune în valoare de câteva miliarde de lei vechi Primăriei pe care a condus-o.

Florentin Lungu a fost găsit vinovat de toate cele nouă capete de acuzare cu care a fost trimis în judecată de parcehtul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Pătârlagele în dosarul alunecării de teren de la Lunca Mare, consecință a unor acte ilegale ale fostului primar de la Nehoiu.

Celălalt inculpat în dosar, Crina Dicu, inginer silvic la Ocolul Silvic Privat Nehoiu, la data faptelor, a primit o sentință de patru ani și șapte luni de închisoare cu executare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.