luni, 26 februarie, 2024

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Facebook
Twitter
Email

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Boșcodeală Constantin Octavian, la data faptelor primar al Buzăului, pentru abuz în serviciu, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada 2011-2023, inculpatul Boșcodeală și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispoziții ale legislației primare, în sensul că ar fi încheiat cu două cluburi sportive câte un contract de asociere și mai multe acte adiționale și, ulterior, ar fi dispus către acestea efectuarea de la bugetul local a unor plăți în valoare totală de 3.361.700 lei, în condițiile în care acele structuri sportive nu îndeplineau condițiile legale pentru obținerea finanțării.

„Prin demersurile arătate mai sus, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a cauzat primăriei municipiului Buzău un prejudiciu în valoare totală de 3.361.700 lei, sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru cele două cluburi sportive”, se arată în rechizitoriu.

Sursa citată arată că Primăria Municipiului Buzău a comunicat că se constituie parte civilă în cauză și precizează că în cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii.

„Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Buzău cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Anterior, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu”, precizează DNA.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.