Fostul prefect de Galaţi, Gabriel Avrămescu, a fost numit preşedinte interimar al PNL Buzău

Gabriel Avrămescu a avut o discuţie la Guvern cu premierul Ludovic Orban, iar ulterior a fost anunţat că a fost eliberat din funcţie. Acesta a fost numit preşedinte interimar al PNL Buzău.

În şedinţa de Guvern de joi seară, prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu, care deţine acest post din decembrie 2019, a fost eliberat din funcţie, în locul său fiind numit subprefectul Eugen Hristache.

După ce a fost eliberat din funcţia de prefect, Avrămescu a fost numit preşedinte interimar al PNL Buzău, el urmând a se ocupa de filiala judeţeană rămasă fără preşedinte după demisia lui Cristi Romanescu.

Anunțul numirii a fost făcut chiar de acesta, pe pagina sa oficială de Facebook.
„Mă întorc #acasă determinat să construiesc o politică europeană, transparentă și deschisă pentru toți buzoienii! Cu o deosebită onoare, am acceptat să ocup, de astăzi (vineri, n.r.), funcția de Președinte interimar al PNL Buzău, o funcție pe care o voi trata cu aceeași responsabilitate precum am tratat-o și pe cea de Prefect al Județului Galați”, a scris Gabriel Avrămescu pe pagina sa oficială de Facebook.
Avrămescu a transmis că a acceptat provocarea politică, în detrimentul celei administrative, întrucât consideră că datoria sa ca buzoian este să se implice în viața politică a județului natal.
”De astăzi, PNL Buzău își deschide porțile pentru toți cei care își doresc să revină alături de noi, pentru toți cei care vor să participe la viața politică a județului nostru, pentru toți buzoienii care nu-și mai doresc să stea la coadă pentru propriile drepturi”, a mai spus Avrămescu.

Imediat după alegeri, Cristinel Romanescu şi-a dat demisia din fruntea PNL Buzău din cauza rezultatelor slabe obţinute de organizaţia buzoiană la alegerile locale.

La scrutinul din 27 septembrie, PNL Buzău a obţinut 10 primării din totalul de 87, în timp ce candidatul PNL la Primăria Buzău, dr. Adrian Zoican, s-a clasat pe locul doi, dar având un scor electoral de 10 ori mai mic decât candidatul PSD, primarul Constantin Toma.

Fii Reporter