miercuri, 22 mai, 2024

Fostul comandant al Diviziei 2 ”Getica”, generalul Foca, angajat să facă achiziții pentru Consiliul Județean

Fostul comandant al Diviziei 2 ”Getica”, generalul Foca, angajat să facă achiziții pentru Consiliul Județean

Facebook
Twitter
Email

Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Petrică Lucian Foca, general cu trei stele pensionar, este ca și angajat la Consiliul Județean Buzău, în Compartimentul achiziții publice. Dacă va trece proba interviului, el va ocupa o funcție publică de execuție, de „consilier clasa I, gradul profesional superior” în cadrul Serviciului achiziții și contracte.

Petrică Lucian Foca va fi angajat la Consiliul Județean în urma unui concurs, la care a fost candidat unic, în cadrul căruia a obținut 89,67 puncte la proba scrisă. Mai are de parcurs proba interviului, care va avea loc luni, ora 14.00.
Generalul în rezervă cu trei stele Lucian Foca a deținut, după pensionare, funcția de consilier pe probleme militare al ex-premierului Mihai Tudose, funcție din care a fost eliberat după demisia acestuia din urmă.

Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Petrică Lucian Foca a deținut funcția de consilier pe probleme de apărare în timpul mandatului fostului premier Mihai Tudose.

Lucian Foca s-a născut pe 24 august 1960, în Sinaia. Este absolvent al Liceului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Între 1988-1990, a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Arme Întrunite, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. În perioada 2000-2004 a fost comandant al Detaşamentului şi Batalionului de Informaţii Militare, iar între anii 2010-2014, comandant al Brigăzii de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru Averescu”.

Din 2014 s-a mutat cu serviciul la Buzău, acolo unde a condus, vreme de 3 ani, Divizia 2 Infanterie „Getica”.

La jumătatea lunii mai 2017, generalul a părăsit funcţia de comandant al Diviziei 2 Infanteria „Getica” mare unitate ce îşi are cartierul general la Buzău. La vremea respectivă, el fusese promovat în funcţia superioară, aceea de comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură