miercuri, 24 aprilie, 2024

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat va fi reabilitată şi transformată în Memorial şi Centru Educaţional privind comunismul

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat va fi reabilitată şi transformată în Memorial şi Centru Educaţional privind comunismul

Facebook
Twitter
Email

Proiectul de restaurare a fostei închisori de la Râmnicu Sărat este gata, însă pentru a fi pus în practică, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului are nevoie de finanţare. Asta în timp ce obiectivul se afla într-o stare avansată de degradare. Pentru a limita efectele infiltraţiilor, în toamna anului trecut au fost făcute lucrări de urgenţă, însă chiar şi aşa timpul şi-a pus amprenta asupra fostului penitenciar.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a depus documentaţia necesară la Compania Naţională de Investiţii, pentru a obţine de la Ministerul Dezvoltării fondurile necesare pentru reabilitarea Închisorii Tăcerii.

Proprietarul fostei închisori de la Râmnicu Sărat, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, doreşte transformarea fostului penitenciar în Memorial al Victimelor Comunismului.

Demersurile pentru reabilitarea obiectivului au fost greoaie, însă astăzi proiectul de restaurare este finalizat şi depus la Compania Naţională de Investiţii. Cum fostul penitenciar se afla într-o stare avansată de degradare, în toamna au fost efectuate lucrări de urgenţă pentru efectuarea limitării efectelor infiltraţiilor.

Autorităţile din Rm. Sărat speră ca proiectul care vizează restaurarea clădirii fostului penitenciar, dar şi realizarea unor lucrări de consolidare a structurii de rezistenţă precum şi construirea unui centru educaţional va primi finanţare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.