luni, 4 martie, 2024

Focar de pestă porcină, la o micro-fermă clandestină din Râmnicu Sărat

Focar de pestă porcină, la o micro-fermă clandestină din Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

Un focar de pestă porcină a fost descoperit de veterinari într-o mică exploatație zootehnică din municipiul Râmnicu Sărat. Aceasta era deținută ilegal de o familie din comunitatea de romi.

Inspectorii Direcției Veterinare Buzău au găsit dezastrul, la începutul săptămânii, după ce proprietarul gospodăriei din cartierul Flămânda, îngrozit că îi mor porcii, rând pe rând, a sunat și a cerut ajutor specializat.

Echipele s-au deplasat imediat la locul indicat unde au descoperit un un adăpost improvizat în care erau 16 cadavre de porci, în timp ce alți zece porci agonizau.

Alți șapte porci muriseră în urmă cu câteva zile, fiind ulterior îngropați. Astfel, numărul total al animalelor moarte în acel adăpost a crescut la 33.

În județul Buzău, la această oră, sunt active 14 focare de pestă porcină şi o suspiciune la Vintileanca, în comuna Săhăteni. Cele mai multe focare sunt în zona Rîmnicu Sărat şi Boldu, în gospodării.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.