sâmbătă, 15 iunie, 2024

Focar de pestă porcină africană într-o fermă din Buzău. Mii de animale vor fi sacrificate

Focar de pestă porcină africană într-o fermă din Buzău. Mii de animale vor fi sacrificate

Facebook
Twitter
Email

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău a declarat focar de pestă porcină africană într-o fermă din judeţ cu aproximativ 3.000 de capete.

Potrivit reprezentanţilor DSVSA Buzău, medicii veterinari au confirmat focarul de pestă porcină în data de 1 iunie 2024, fiind impuse de urgenţă măsuri şi restricţii. Complexul de suine afectat se află la intrarea în Buzău, dinspre Brăila.

„Este un caz de pestă porcină africană confirmat la un agent economic de pe raza judeţului Buzău. Confirmarea s-a făcut în data de 1 iunie, s-au demarat toate acţiunile necesare, au fost impuse restricţii, ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Vorbim despre 2.981 de capete porc gras. Focarul va fi asanat în totalitate”, a transmis Mirabela Cadar, specialist în cadrul DSVSA.

Specialiştii DSVSA Buzău urmează să stabilească vectorul de transmitere al virusului pestei porcine africane şi contextul în care a afectat efectivul de animale.

Pesta porcină africană este o boală cauzată de un virus foarte rezistent în mediu şi alimente, afectând toţi porcii domestici şi sălbatici.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.