Firmă de construcții, amendată pentru că punea muncitori asiatici să păzească noaptea șantierul în care lucrau

La un control al polițiștilor și jandarmilor buzoieni, au fost descoperiți muncitori asiatici care noaptea stăteau de pază pe șantierul de la Colegiul Mihai Eminescu, obiectiv aflat în curs de renovare.

Polițiștii buzoieni însoțiți de jandarmi au aplicat sancțiuni de peste 10.000 lei după verificarea mai multor agenţi de pază. Acțiunea a avut loc între orele 23.00 și 03.00 dimineața, și a vizat o sută de agenţi de pază.

De asemenea, au efectuat verificări având ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților care se pot produce în incinta societăților comerciale care au ca obiect de activitate cazarea persoanelor în hoteluri, moteluri, pensiuni, vile turistice.

Au fost controlate 87 de obiective, respectiv unităţi de învăţământ, staţii PECO şi GPL, unităţi sanitare, cazinouri şi alte societăţi comerciale.

Un număr de 19 angajați ai unor firme de pază au fost sancționați contravenţional pentru abateri săvârșite la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Au fost efectuate 42 de testări cu aparatul etilotest. Doi dintre cei sancționați au fost depistaţi de poliţişti în timp ce dormeau, cu toate că aceștia aveau obligația de a asigura paza obiectivului”, precizează reprezentanții IPJ Buzău.

Persoanele sancționate asigurau paza la două societăți comerciale din zona industrială a municipiului Buzău.

Inclusiv firmacare execută lucrările de reabilitare la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a primit amenzi.

Asta, deoarece oamenii legii au constatat că paza era asigurată de cetățeni taiwanezi angajați pentru lucrările de construcție.

„O societate comercială care execută lucrările de reabilitare la o unitate de învățământ din municipiul Buzău, a fost sancţionată contravenţional pentru neimplementarea măsurilor stabilite prin analiza de risc, precum şi pentru faptul că în serviciul de pază sunt cetăţeni din spaţiul extracomunitar”, precizează IPJ Buzău.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 10.700 lei. Poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu.

Fii Reporter