sâmbătă, 24 februarie, 2024

Femeie sechestrată în Germania și amenințată cu moartea de un cetățean turc, salvată cu ajutorul polițiștilor buzoieni

Femeie sechestrată în Germania și amenințată cu moartea de un cetățean turc, salvată cu ajutorul polițiștilor buzoieni

Facebook
Twitter
Email
  1. O femeie din Buzău care era ținută captivă de un turc, pentru răscumpărare, într-un apartament din Germania, a fost salvată la timp de polițiști, în urma unor schimburi de informații cu specialiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

Polițiștii din Buzău s-au mobilizat pentru salvarea victimei în cazul unei sesizări privind sechestrarea unei persoane, din Buzău, pe teritoriul Germaniei. Autoritățile germane au reuşit eliberarea acesteia în condiţii de siguranţă, în urma cererii de asistenţă urgente a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

„La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că nepoata sa, o femeie, de 31 de ani, este ţinută împotriva voinţei sale, într-un imobil din Germania şi este ameninţată că, dacă nu remite 20.000 de euro, va fi vândută sau îi va fi suprimată viaţa”, transmit polițiștii buzoieni.

Imediat după primirea sesizării, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliției Române, în vederea realizării cu operativitate a schimbului de date şi informaţii necesar salvării persoanei în cauză.

În baza datelor furnizate din România, autorităţile germane au efectuat trei percheziţii la imobile din diferite localităţi. Într-unul din imobilelele percheziţionate, au fost identificate victima şi bărbatul care o sechestra, un cetăţean de origine turcă, de 36 de ani.

„Având în vedere că autorităţile judiciare germane au constatat că tânăra prezenta mai multe leziuni, aceasta a fost transportată în vederea acordării asistenţei medicale, ulterior fiind cazată într-un centru de protecţie împotriva violenţei”, transmite Inspectoratul Județean de Poliția Buzău.

Agresorul a fost reţinut, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.