vineri, 29 septembrie, 2023

”Fata se uita ciudat la noi”. Mărturia incredibilă a tânărului care a împușcat o copilă în față cu un pistol cu bile

”Fata se uita ciudat la noi”. Mărturia incredibilă a tânărului care a împușcat o copilă în față cu un pistol cu bile

Facebook
Twitter
Email

Tânărul de 18 ani, din municipiul Râmnicu Sărat, care a tras cu un pistol cu bile într-un grup de tineri si a rănit o fată de 14 ani este cercetat în libertate. Victima a fost transportată la spital, acolo unde a primit îngrijiri medicale. Din fericire, rana suferită a fost una superficială.

„Eram în mașină cu prietenii mei și am intrat în conflict cu această fată, urmând doar să o intimidez, nu să o rănesc cu acel pistol”, așa își începe mărturia Geani B., autorul incidentului în urma căruia o fată a fost rănită.

Tânărul susține că se afla într-o mașină cu un grup de prieteni, iar la un moment au observat un alt grup de adolescenți care mergeau pe trotuar. Au încercat să intre în vorbă cu ei, dar fără succes. Băiatul susține că cei din celălalt grup le-au adresat injurii, așa că s-a enervat și a decis să scoată pistolul și să tragă spre ei.

„Fata se uita ciudat la noi iar colegul meu din față, șoferul, a lăsat geamul jos iar aceasta a spus că pe tine și pe celălalt băiat care era în față vă cunosc; aveți grijă că îl chem pe fratele meu sau, ceva, o amenințare. Eu am vrut doar să o intimidez și am tras cu acel pistol dar nu cu intenția să o lovesc”, declară Geani, râmniceanul vinovat de rănirea adolescentei.

Proiectilul a lovit-o pe fata de 14 ani la foarte mică distanță de ochiul drept. A mers acasă unde i-a povestit mamei întreaga întâmplare, iar împreună au mers la Spitalul Muncipal din Râmnicu Sărat, acolo unde adolescenta a primit îngrijiri medicale.

„S-a prezentat la camera de gardă urgențe chirurgie o minoră în vârstă de 14 ani ce prezenta o plagă punctiformă arcadă sprâncenoasă dreapta prin împușcare cu un pistol de airsoft. I s-au acordat îngrijiri și nu a necesitat internare”, spune Alexandru Boteanu, purtător de cuvânt Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Polițiștii din județul Buzău au început cercetările, tânărul de 18 ani fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar și lovire și alte violențe.

„Aceste arme din categoria airsoft pot deveni periculoase dacă sunt folosite în afara cadrului legal și, de asemenea, în situația în care acestea suferă modificări sau sunt utilizate cu alte bile decât cele de plastic, cu care sunt prevăzute, ori dezvoltă o putere mai mare de șapte jouli aceste aspecte pot întruni elementele constitutive ale infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, declară Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Arma de tip airsoft pe care a folosit-o tânărul de 18 ani a fost ridicată de polițiști pentru finalizarea cercetărilor. De cealaltă parte, familia adolescentei rănite și-a rezervat dreptul de a depune plângere împotriva agresorului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.