luni, 15 iulie, 2024

Explozie urmată de incendiu, pe șantierul UMB de pe A7. Patru muncitori au murit

Explozie urmată de incendiu, pe șantierul UMB de pe A7. Patru muncitori au murit

Facebook
Twitter
Email

Patru persoane au fost găsite carbonizate în urma exploziei de azi-noapte, la magistrala de gaz de la Călimăneşti, județul Vrancea. Alte cinci persoane au fost rănite. Victimele sunt din rândul muncitorilor care efectuau lucrări de construcţie pe şantierul Autostrăzii Moldovei. Autoritățile din Vrancea au activat planul roșu de intervenție.

Primul care a sunat la 112 să anunțe explozia de lângă Călimănești a fost un șofer care circula pe drumul european E85, aflat la nici o jumătate de kilometru de locul deflagrației. Flăcările uriașe puteau fi zărite de la mare distanță.

Deflagrația s-a produs pe șantierul Autostrăzii Moldovei, într-un perimetru sub care trece conducta magistrală a Transgaz care leagă Onești de Șendreni. Oamenii care locuiesc în apropiere  au primit mesaje Ro-Alert prin care au fost avertizați despre incident.

„Am fost solicitați să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu pe șantierul autostrăzii Moldova, în dreptul localității Călimănești. La fața locului s-a deplasat șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru ambulanțe SMURD și o autospecială de transport și victime multiple, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Anghel Saligny al județului Vrancea, și cinci ambulanțe ale Serviciului județean de Ambulanță”, a declarat Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Echipele de intervenție au reușit să închidă complet vanele conductei cu gaz după două ore de la deflagrație. Autoritățile au impus un perimetru de siguranță pentru cercetări pe o rază de 500 de metri. După ce au reușit să stingă incendiul, pompierii au găsit patru victime carbonizate. Este vorba despre muncitori ai firmei care execută lucrări pe acest tronson al Autostrăzii A7. Explozia a fost atât de puternică încât a împrăștiat corpurile carbonizate pe câmp.

„În urma evenimentului au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la fața locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a declarat Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea

 

Pompierii au descoperit că explozia urmată de incendiu s-a produs din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul Autostrăzii A7. Anchetatorii au declanșat urmărirea penală pentru omor din culpă și vătămare corporală din culpă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu coordonează în acest moment ancheta.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.