luni, 11 decembrie, 2023

Explicația halucinantă a mătușii criminalului care și-a înjunghiat propriul copil: ”El ținea foarte mult la copil și n-a putut să treacă peste despărțire”

Explicația halucinantă a mătușii criminalului care și-a înjunghiat propriul copil: ”El ținea foarte mult la copil și n-a putut să treacă peste despărțire”

Facebook
Twitter
Email

Bărbatul care și-a omorât propriul copil era cunoscut cu probleme psihice. Fusese internat la Spitalul de Psihiatrie din București, iar înainte de asta, la spitalul din Săpoca. De fiecare dată a fost lăsat să se întoarcă în comunitate, care din pacate nu a reusit să îl oprească să facă rău.

Apar detalii revoltătoare în cazul care a îngrozit sâmbătă o localitate din județul Buzău. Bărbatul care și-a omorât fiul în vârstă de opt ani ar fi avut probleme psihice, spun apropiații. A fost internat acum câțiva ani în spital, dar a plecat de acolo după ce mama lui l-a externat pe semnătură, luandu-și astfel angajamentul de a-l supraveghea.

Soția lui a ajuns și ea, de-a lungul timpului, în grija medicilor din cauza bătăilor primite. Acesta ar fi și motiv pentru care a ales sa divorțeze, susțin apropiații, dar nimeni nu se aștepta ca o astfel de decizie să ducă o la adevarătă tragedie.

Rudele asasinului neagă că l-ar fi externat din spitalul de psihiatrie pe semnătur, așa cum susțin vecinii. „Nu am luat pe nimeni. Mergeți la toate spitalele și vedeți că nu l-am luat pe nici o semnătură. A fost la București, ni l-a dat, dar fără semnătură. S-a răzbunat. Din cauza ei s-a răzbunat pe copil. El ținea foarte mult la copil și n-a putut să treacă peste despărțire. Nimeni nu știe ce a fost în capul lui”, a declarat Genica Dascălu, mătușa criminalului.

Citește și: VIDEO Un copil de 8 ani a fost omorât de propriul tată, cu mai multe lovituri de cuțit. Criminalul a fost găsit spânzurat

Victima, pe numele său Ștefan Ciprian Ionuț, era elev în clasa a doua, la Școala Gimnazială „Sf. Apostol Andrei” din municipiul Buzău. Copilul fusese transferat de la școala din CA Rosetti după ce mama acestuia se despărțise de soț, din cauza scandalurilor.

Pentru micuţul Ionuţ Ciprian, singurul copil la părinţi, viaţa s-a frânt în clasa a doua. Sătulă de soţul violent, care îi transformase viaţa într-un calvar, mama puştiului decisese să plece din comuna CA Rosetti şi se mute la oraş, departe de bestia dezlănţuită. Micuţul a fost transferat la Şcoala Gimnazială “Sfântul Andrei” din Buzău şi lucrurile păreau să se îndrepte, mai ales după ce femeia îşi găsise un loc de muncă, încercând să dea uitării traumele suferite din cauza soţului agresiv.

Mama lui Ionuţ a venit sâmbătă în comuna CA Rosetti, ca să-şi recupereze câteva lucruri şi ca să stabilească termenii divorţului cu Gigel Ştefan, soţul bătăuş. Femeia a mers în comună însoţită de băieţel şi de avocat.

În timp discuţiei purtate de adulţi, puştiul s-a urcat pe bicicletă şi a pornit spre magazinul din sat, ca să-şi cumpere ceva. Într-un acces de furie, tatăl l-a ajuns din urmă şi l-a atacat cu un cuţit la marginea satului. Bărbatul l-a înjunghiat de mai multe ori, apoi a dispărut, lăsându-l pe micuţ neînsufleţit.

”Soţul a încercat să o facă să revină acasă, dar totul s-a transformat într-un scandal. La un moment dat, bărbatul l-a luat pe copil, probabil pentru a-l convinge să rămână cu el, l-a dus pe malul unei bălţi, Valea Strâmbului, şi aici s-ar fi produs crima”, a povestit, pentru adevarul.ro, Robert Moisac, secretarul primăriei CA Rosetti.

Criminalul a fugit prin lăstărişurile de la marginea satului. Localnicii spun că bărbatul avea probleme psihice şi că la beţie devenea violent. După câteva ore de căutări, poliţiştii l-au gasit pe asasin spânzurat într-o lizieră de lângă calea ferată. Gigel Ştefan avea 35 de ani şi era cioban la stânele din sat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.