luni, 11 decembrie, 2023

Experți în construcții: pasajul de la Gară trebuie introdus urgent în reabilitare structurală și funcțională

Experți în construcții: pasajul de la Gară trebuie introdus urgent în reabilitare structurală și funcțională

Facebook
Twitter
Email

Pasajul subteran de la Gara Buzău trebuie introdus de urgență într-un program de reabilitare. Este opinia experților tehnici din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții, care au mers pe teren și au analizat starea în care a ajuns pasajul.

Tranzitat zilnic de un număr însemnat de persoane, pasajul prezintă grave probleme la structura de rezistență și trebuie urgent consolidat.

Această situație a fost semnalată încă de anul trecut, de Primăria Buzău, care a cerut efectuarea unei expertize în acest sens. Experții au transmis proprietarului pasajului, CFR, concluziile și soluțiile identificate pentru consolidarea pasajului.

Astfel, până la data de 26 februarie, Sucursala Regională de Căi Ferate Galați trebuie să pună în aplicare măsurile imediate dispuse de experții tehnici.

Totodată, până pe 4 mai 2021, CFR trebuie să ia măsurile necesare pentru introducerea pasajului, în regim de urgență, într-un program de reabilitare structurală și funcțională.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.