EXCLUSIV Atentat la viaţa primarului din Buzău!

O femeie de 46 de ani a semănat panică, astăzi după-amiază, în sediul Primăriei municipiului Buzău. Înarmată cu o  sticlă plină cu benzină, buzoianca a încercat să tranșeze problema unui spaţiu locativ, ameninţând că-şi dă foc ei dar și primarului. Scena s-a produs la intrarea în biroul lui Constantin Toma.

Numai inspiraţia de moment a câtorva persoane aflate în anticamera biroului de primar a făcut ca incidentul să nu se transforme într-o adevărată tragedie. În momentul în care s-a stropit cu benzină din sticlă şi a încercat să intre în biroul primarului, femeia fost imobilizată de mai mulţi martori, care apucaseră să cheme şi forţele de ordine.

Femeia a fost încătuşată de poliţiştii locali şi transportată la spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță din Săpoca, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.

Potrivit unui consilier local, cunoscător al cazului social, protestatara ar fi intrat în depresie în momentul în care a aflat că urma să împartă spaţiul locativ închiriat de la municipalitate cu încă două familii nevoiaşe.

”Această doamnă a fost prezentă şi la ultima şedinţă de consiliu local pentru a protesta împotriva acestei decizii dar nu a fost luată în seamă. Era supărată că ar fi investit foarte mulţi bani în renovarea casei iar acum trebuia să o împartă cu alte familii. Este un incident foarte grav”, ne-a declarat consilierul Silviu Roşioru.

Reprezentanţii Primăriei Buzău confirmă întâmplarea însă au precizat că din punct de vedere legal cererea femeii era imposibil de rezolvat. ”Din punct de vedere legal, nu i se putea aproba cererea de a închiria întreaga locaţie. Este regretabil că a apelat la o asemenea soluţie pentru a-şi rezolva problemele locative”, ne-a declarat Gabriel Peneş, purtătorul de cuvânt al Primăriei Buzău.

Cel mai probabil, femeia va fi externată miercuri din spitalului de neuropsihiatrie, însă va intra în atenția poliției pentru tentativa la care a recurs.

Fii Reporter