Evoluția Armatei Române, într-o expoziție de arme și fotografii amenajată la Muzeul Județean Buzău

O inedită expoziție cu tematică militară a fost amenajată la Muzeul Județean din Buzău. Pot fi admirate arme, uniforme și fotografii din Primul Război Mondial, puse în oglindă cu instantanee din cei 20 de ani de participare românească la misiunile din Afganistan.

Expoziţia dedicată Primului Război Mondial a adunat obiecte de armament, uniforme militare şi imagini care surprind clipe din viaţa militarilor.

- Promo -

În același spațiu, reprezentanții Muzeului Județean au montat şi un cub suspendat, realizat din 56 de fotografii care surprind momente din cei 20 de ani de participare românească la operaţiunile militare din Afganistan.

„Două momente extrem de importante în evoluţia Armate Române, cea care sau cea care prin efortul căreia a fost posibil momentul 1 Decembrie 1918”, a declarat Daniel Costache, directorul Muzeul judeţean Buzău.

Oaspeții au ocazia să descopere o parte din conflictul armat din Afganistan, văzut chiar prin ochii militarilor, imaginile fiind realizate chiar de aceștia.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 1 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022. Accesul este permis doar cu certificatul verde sau test negativ.

Fii Reporter