joi, 29 februarie, 2024

Evaziune uriașă la o firmă de confecții din Buzău, produsă de două bucureștence

Evaziune uriașă la o firmă de confecții din Buzău, produsă de două bucureștence

Facebook
Twitter
Email

Două bucureștence care dețin la Buzău o fabrică de articole de îmbrăcăminte sunt cercetate de polițiștii de investigarea criminalității economice pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu uriaș produs statului.

Polițiștii de investigarea criminalității economice, sub coordonarea procurorului de caz, au dispus continuarea urmăririi penale faţă de două persoane, în calitate de reprezentante ale unei societăţi comerciale având ca principal obiect de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte.

Cele două bucureştence, cu vârsta de 45 şi 50 de ani, sunt bănuite că în perioada 2009 –2015, ar fi înregistrat în evidenţele contabile documente care nu reflectă operaţiuni reale, privind prestarea unor servicii de consultanţă şi publicitate.

De asemenea, acestea ar fi achiziţionat bunuri de mobilier şi obiecte de uz casnic în valoare de peste 60.000 de lei, pe care le-ar fi utilizat ulterior în interes personal.

Prejudiciul creat astfel se ridică la o sumă mai mare de 600.000 lei, reprezentând sustragerea de la plata impozitului pe profit şi altor obligaţii fiscale de plată către bugetul de stat.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale și pentru recuperarea prejudiciului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.