joi, 29 februarie, 2024

Evazionist din Buzău, percheziționat de polițiști pentru achiziții fictive de piei de animale

Evazionist din Buzău, percheziționat de polițiști pentru achiziții fictive de piei de animale

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii din Ilfov au efectuat, marți, 16 percheziții și au pus în aplicare 11 mandate de aducere, în vederea probării activității infracționale a membrilor unei grupări specializate în comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării de piei de animale. Descinderile au avut loc în Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Buzău, precum și a municipiului București.

Opt persoane sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate achiziții fictive de piei de animale, precum și de alte bunuri și servicii, pentru diminuarea taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit, scopul final fiind eludarea bugetului de stat. Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2014-2015 iar prejudicul adus bugetului statului este de 1 milion de euro.

În activitatea infracțională, cei în cauză ar fi fost sprijiniți de un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Jilava, care, în calitate de reprezentant legal al unei unități economice, ar fi acceptat emiterea de facturi fiscale fictive către celelalte societăți implicate.

11 persoane vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri, iar în funcție de probatoriul administrat urmează a fi efectuate propuneri către parchet și instanța de judecată.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.