sâmbătă, 13 iulie, 2024

Evaluare Națională 2023. Elevă din comuna Bisoca, printre copiii de 10 ai Buzăului

Evaluare Națională 2023. Elevă din comuna Bisoca, printre copiii de 10 ai Buzăului

Facebook
Twitter
Email

Un număr de 16 elevi buzoieni au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2023. Totodată, aproape 170 de copii au obținut medii cuprinse între 9.50 și 9.99. Școlile nr. 11 și „George Emil Palade”, din municipiul Buzău, au dat cei mai mulți elevi de 10.

Dintre candidaţii care au susținut examenul la Buzău, aproape 75% au luat medii peste 5, procentaj de promovare în scădere față de anul trecut. În două școli din județ, procentul de promovare la Evaluarea Națională 2023 a fost 0%.

Un număr de 16 elevi buzoieni au reuşit să obţină nota 10 la Evaluarea Naţională, în timp ce alţi 168 de candidați au obţinut calificative cuprinse între 9,50 şi 9,99.

Cele mai multe punctaje maxime au fost obţinute de către elevi ai Școlii nr. 11 și ai Școlii „George Emil Palade”, din municipiul Buzău. Medii de 10 au luat și elevi ai unor școli din Râmnicu Sărat, Pătârlagele și Bisoca.

O singură școală din mediul rural se află pe lista unităților care au dat elevi de media 10. Este vorba despre Școala Gimnazială “Gheorghe Munteanu Murgoci”, din Bisoca.

Miercuri, la afișarea rezultatelor, Daria Dobrotă și-a regăsit numele pe lista elevilor de 10 ai Buzăului, făcându-și mândri părinții, dascălii și întreaga comunitate din Bisoca.

Procentul de promovare din acest an este mai scăzut comparativ cu anul trecut. Mai exact, procentul de promovare este de 74,11, cu 9% sub cel înregistrat în 2022.

De altfel, Buzăul se află sub media națională, rata de promovare a evaluării naționale fiind, la nivelul întregii țări, de 76,2%. Opt unități de învățământ din județul Buzău au un procent de promovare de 100%.

În două unități de învățământ, Școala Vâlcelele și Școala Gimnazială Ilie Pavel, din Râmnicu Sărat, procentul de promovare este de 0%.

La nivelul județului Buzău, cea mai scăzută medie înregistrată este de 1.20. Aceasta a fost obținută de un absolvent al Școlii Boboc, din comuna Cochirleanca.

Absolvenții de clasa a opta au posibilitatea de a solicita reevaluarea tezelor. Contestațiile se pot depune, inclusiv online, până joi, la ora 12.

Anul acesta, media claselor V-VIII nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu. Ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.