Etnobotanicele fac ravagii printre tinerii din Buzău. Victimele drogurilor continuă să ajungă la spital

După decesul tânărului de 18 ani de la Colegiul Economic a cărui moarte este pusă pe seama consumului de etnobotanice, alte victime ale substanţelor interzise ajung la spital. Poliția a declanșat o campanie împotriva distribuitorilor de etnobotaniceiar iar luni a prins doi tineri care încercau să vândă mai multe pliculeţe cu produse susceptibile a fi interzise.

Poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au depistat doi tineri, în municipiul Buzău, în vârstă de 15 şi 17 ani, bănuiţi de deţinerea unor substanţe susceptibile a fi interzise. Cei în cauză au fost depistaţi în timp ce ofereau spre vânzare unui alt buzoian mai multe pliculeţe care ar fi conţinut produse susceptibile a fi interzise.

Poliţiştii au ridicat plicurile şi i-au condus la sediu, în cauză fiind întocmit dosar penal. Polițiștii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, desfășoară cercetări în mai multe dosare penale privind comercializarea substanțelor susceptibile a avea efect psihoactiv, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Din păcate, aceste droguri continuă să facă victime. Luni seara, doi tineri și-au împărțit pumni și picioare până când au căzut la pământ, fiind nevoie de intervenția ambulanței care să îi stabilizeze și să-i ducă de urgență la spital. Potrivit martorilor, aceștia s-ar fi aflat sub influența unor substanțe halucinogene.

Tinerii se află acum internați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Medicii au fost nevoiți să îi sedeze, aceștia fiind deosebit de agitați.

Tot luni seara, un tânăr în vârstă de 29 de ani, legitimat la o echipă din Liga a IV-a buzoiană, a căzut pe stradă după ce ar fi fumat „o țigară”. Scenele șocante s-au derulat sub privirile îngrozite ale clienților din zona Superbet Unirii Sud.

Tânărul în vârstă de 29 de ani nu se află la prima abatere. Numele său apare menționat într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care o buzoiancă a primit 1 an și 10 luni închisoare pentru efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. El a avut calitatea de suspect, cel mai probabil din cauza faptului că era consumator.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI