sâmbătă, 15 iunie, 2024

Escrocherie de 42.000 euro. O buzoiancă i-a dat țeapă unui bărbat din Constanța

Escrocherie de 42.000 euro. O buzoiancă i-a dat țeapă unui bărbat din Constanța

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii constănțeni au desfășurat două percheziții domiciliare în Constanța și Brăila, în cadrul unui dosar penal de înșelăciune, fals în declarații și complicitate la înșelăciune.

Conform Inspectoratului General al Poliției Române, o femeie este acuzată de vânzarea unui teren care nu îi mai aparținea. În data de 4 octombrie 2023, aceasta, împreună cu un bărbat, ar fi indus în eroare un cumpărător prin încheierea unei procuri notariale.

Procura falsă atesta în mod eronat că femeia ar fi proprietara unui teren din județul Buzău, teren care fusese de fapt executat silit în 2014.

Prejudiciu de 42.000 euro pentru cumpărător

Cumpărătorul a achitat suma de aproximativ 210.000 de lei (circa 42.200 de euro) înainte de încheierea contractului de vânzare-cumpărare, sumă care reprezintă prețul terenului. Acesta a fost păcălit, crezând că terenul îi aparține femeii.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, două laptopuri și cinci telefoane mobile. De asemenea, au fost puse în executare două mandate de aducere.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Autoritățile sunt determinate să tragă la răspundere persoanele implicate în această înșelăciune.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.