vineri, 29 martie, 2024

Escroc din Buzău, prins la doi ani după ce a păgubit un bărbat din Harghita prin ”metoda accidentul”

Escroc din Buzău, prins la doi ani după ce a păgubit un bărbat din Harghita prin ”metoda accidentul”

Facebook
Twitter
Email
Credea că scapă de justiție dar și cu 2.000 de euro în buzunare, bani nemunciți. După doi ani de anchete, poliţiştii din oraşul Bălan, județul Harghita, în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Brăila, l-au identificat pe autorul unei infracţiuni de înşelăciune, cu un prejudiciu de 2.000 de euro. Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, din municipiul Buzău, potrivit mytex.ro. 

În perioada 21 – 23 noiembrie 2013, un bărbat de 56 de ani, din oraşul Bălan, a fost apelat pe telefonul mobil de o persoană care s-a prezentat drept avocat și i-a recomandat să depună o sumă mare de bani la o bancă, pe motiv că fiul său, plecat la muncă în Anglia, a accidentat grav o femeie însărcinată şi este nevoie de achitarea costurilor de spitalizare, pentru ca aceasta să nu depună plângere. 
 
Partea vătămată i-a trimis „avocatului” 2.000 de euro, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid, iar după un timp şi-a dat seama că a fost înşelat, astfel că a sesizat Poliţia. Buzoianul V.A. a fost identificat după aproape doi ani de la săvârșirea faptei.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, pentru care va fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.