vineri, 23 februarie, 2024

Escroaca din Buzău care a stors zeci de mii de lei, în cinci luni, de la „iubitul“ cunoscut pe Facebook a fost trimisă în judecată

Escroaca din Buzău care a stors zeci de mii de lei, în cinci luni, de la „iubitul“ cunoscut pe Facebook a fost trimisă în judecată

Facebook
Twitter
Email

Monica Petcu, o buzoiancă în vârstă de 39 de ani, a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, sub acuzația de şantaj. Din spatele unui cont de Facebook fals, femeia a reuşit să obţină peste 70.000 de lei de la un bărbat din Câmpina. Orbit de iubire, acesta i-a trimis timp de cinci luni diverse sume bani, la început din dragoste, apoi în urma şantajului a cărui victimă a căzut.

Când bărbatul a încetat să mai trimită bani, tânăra a trecut la ameninţări. Monica Petcu, alias Pia Avram, aşa cum se recomanda în mediul virtual, a ajuns în faţa instanţei de judecată în luna februarie a anului trecut, după ce Gabriel Mitrache, din Câmpina, a depus o plângere la Poliţie, reclamând faptul că a fost şantajat de tânăra femeie, dar şi de alte persoane.

Prahoveanul susţine că a pierdut suma de aproximativ 70.000 de lei, bani pe care i-a transferat într-un cont bancar, după ce a fost ameninţat cu moartea, atât el, cât şi mama lui, un cunoscut medic pediatru din Câmpina. Gabriel Mitrache recunoaşte că el a fost cel care a abordat-o pe tânăra „Pia” pe Facebook, convis fiind că este sora unui fost coleg de şcoală.

Cei doi au ţinut legătura pe internet şi telefonic o bună perioadă de timp până au decis că a venit momentul să se cunoască şi în viaţa reală. La sfârşitul anului 2015, Pia ar fi trebuit să ajungă la Câmpina, însă în ziua marii întâlniri fata a telefonat şi i-a spus bărbatului că nu mai are cum să ajungă la locul stabilit pentru că a rămas fără bani. A dat vina pe hoţii de Gara de Sud din Ploieşti, care i-ar fi furat geanta cu tot cu portofel, aşa că i-a cerut un mic ajutor financiar să treacă peste impas.

Gabriel nu a stat pe gânduri şi i-a trimis fetei o sumă simbolică, de câteva zeci de lei. A fost prima tranşă de bani dintr-un lung şir de astfel de „mici ajutoare”. Când bărbatul a înţeles că ceva nu este în regulă şi a încetat să mai trimită bani, au început ameninţările cu moartea sau chiar cu anchete penale.

Pia, care se pare că nu lucra singură ci împreună cu mai mulţi complici, l-a ameninţat pe Gabriel că, dacă nu va continua să trimită bani, va fi anchetat de “procurori de la siguranţa naţională”, iar mama sa fa suferi un accident de maşină. De teamă ca mama lui să nu păţească ceva grav, bărbatul a ajuns să vândă bunuri de valoare pentru a face rost de banii solicitaţi de tânără. În total a virat în contul pus la dispoziţie de escroci peste 70.000 de lei.

După ce a depus plângerea la Poliţia din Câmpina, tânăra Pia Avram a fost imediat identificată de anchetatori în persoana Alinei Petcu, o recidivistă care avea la activ mai multe victime inclusiv din Buzău. Alina se află în prezent în Penitenciarul Târgşor unde ispăşeşte pedeapsa pentru faptele sale mai vechi.

Dosarul în care buzoianca a fost trimisă în judecată pentru şantaj este pe final. Instanţa Judecătoriei Câmăpina a solicitat la ultimul termen date cu privire la condamnările anterioare pe care femeia le-a primit de la alte instanţe, înainte să se pronunţe în cauză.

„(…) repune cauza pe rol pentru discutarea stării de recidivă reţinută pentru infracţiunile pentru care a fost trimisă în judecată inculpata PETCU MONICA prin raportare la condamnările anterioare şi la pedeapsa de un an închisoare la care a fost condamnată prin sentinţa penală 1058/18.12.2014 în dosarul nr.20873/281/2013 al Tribunalului Prahova , definitivă prin decizia penală nr.480 /11.05.2015 a Curţii de Apel Ploieşti”, conform portalului instanţelor de judecată. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 30 ianuarie.

Monica Petcu nu s-a aflat la prima infracţiune. În 2015, a înşelat o tânără din Buzău, care i-a dat Monicăi Petcu suma de 1.000 de lei, pentru a „intermedia” angajarea pe un post de secretară într-o unitate militară din Buzău. A fost depistată şi dată pe mâna justiţiei. A primit o condamnare la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare sub acuzaţia de trafic de influenţă, sentinţa nefiind defintivă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.