miercuri, 21 februarie, 2024

Ei sunt parlamentarii de Buzău: șapte sunt de la PSD, doi de la PMP și doar unul de la PNL

Ei sunt parlamentarii de Buzău: șapte sunt de la PSD, doi de la PMP și doar unul de la PNL

Facebook
Twitter
Email

Biroul Electoral Central a publicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. Prin atribuirea directă şi redistribuire, cele zece mandate de parlamentar de la Buzău sunt împărțite între PSD, PMP și PNL.

Rezultate Alegeri Parlamentare 2016. Social-democrații buzoieni au obţinut două mandate de senator, pentru Lucian Romaşcanu, respectiv Liliana Sbîrnea, patru de deputaţi, prin atribuire directă pentrru Marcel Ciolacu, Sorin Lazăr, Ionela Dobrică şi Sebastian Radu şi unul, după redistribuire, pentru Dănuţ Păle.

Organizația buzoiană a Partidului Mişcarea Populară s-a ales, după redistribuire, cu un mandat de deputat pentru Adrian Mocanu şi unul de senator, pentru Dorin Bădulescu, iar PNL a obținut un singur mandat de deputat, după redistribuirem pentru Cristi Romanescu.

Potrivit Biroului Electoral Central, pentru Senat au fost 157.324 de voturi valabil exprimate, raportate din județul Buzău, dintre care 64,8% au mers către PSD, 11,7% au fost acordate candidaților PNL, iar 7,8%, la PMP. Pentru Camera Deputaților, au fost 157.296 de voturi valabil exprimate, dintre care 64,8%, în favoarea PSD, 11,8% pentru PNL și 7,1%, pentru Mișcarea Populară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.