joi, 22 februarie, 2024

Echipajele de deszăpezire din Râmnicu Sărat rămân în stradă până duminică dimineață. Se muncește non stop de 36 de ore

Echipajele de deszăpezire din Râmnicu Sărat rămân în stradă până duminică dimineață. Se muncește non stop de 36 de ore

Facebook
Twitter
Email

Echipajele de deszăpezire ale Primăriei Râmnicu Sărat rămân în stradă cu efective complete până duminică dimineață, informează reprezentanții municipalității.

Traficul de pe mai multe drumuri naționale, județene sau comunale din județele Buzău și Vrancea a fost oprit din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a viscolului puternic și a ninsorilor abundente.

Nici municipiul Râmnicu Sărat nu a scăpat de codul protocaliu de ninsori abundente, însă echipele de pe teren și utilajele de deszăpezire au muncit non stop în ultimele 36 de ore, intervenind prompt pentru stabilizarea situației.

Grație intervențiilor echipelor de la ADP, ale echipajelor de la ambulanță, pompieri sau poliție, ale furnizorilor de electricitate și gaze, toate cursele interne ale operatorului de transport public cât precum și activitățile de aprovizionare a magazinelor cu produse alimentare s-au desfășurat fără sincope, în condiții de iarnă.

La această oră se circulă în condiții de iarnă în toate zonele orașului, însă până mâine dimineață vor fi degajate și arterele din cartierele de blocuri, acolo unde prioritare vor fi platformele de depozitare a gunoiului.

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, a precizat că utilajele vor continua să lucreze și pe parcursul acestei nopți.

Deși în municipiul Râmnicu Sărat situația este stabilă, edilul le cere totuși cetățenilor să nu arunce zăpada pe carosabil, ci în curți, spații verzi sau în zone libere.

Totodată Sorin Cîrjan a ținut să le mulțumescă râmnicenilor cu simț civic care au pus mâna pe lopeți și au contribuit la activitățile de deszăpezire precum și echipelor care au au acționat pentru curățarea arterelor rutiere din oraș.

“Oameni buni, Eforturile tuturor acelora care au trudit în ultimele 24 de ore au făcut ca situația în municipiul nostru să fie stabilă și să depășim cele câteva ore critice în care condițiile meteorologice extreme au creat blocaje. Le mulțumesc tuturor acelora care au înțeles situația și au acționat conform sarcinilor de serviciu sau a propriei conștiințe, angajați ai instituțiilor implicate sau cetățeni! Au fost sute de râmniceni care au pus mâna pe lopeți și au contribuit semnificativ la starea de stabilitate în care ne aflăm. Au fost și alte situații în care cetățeni care nu înțeleg că în fața naturii dezlănțuite nu ne ajută absolut deloc gălăgia, acuzațiile și lucrurile făcute fără discernământ (exemplu zăpada aruncată pe carosabil din parcări, trotuare sau curți, după ce utilajele au intervenit în zonă!). Această categorie de cetățeni trebuie să înțeleagă că împreună cu ei am putea realiza mai mult, mai repede și mai bine, cu ei împotrivă – doar atât s-a putut obține în lupta cu forța naturii! Mâine este ziua în care trebuie să fim lucizi și responsabili și să facem ceea ce trebuie pentru ca săptămâna următoare să ne găsească pregătiți pentru muncă! Trebuie să punem la propriu mâna pe lopeți și să degajăm trotuarele pentru ca trotuarele din întreg orașul să le permită copiilor să meargă la școală și tuturor celorlalți pietoni să circule în condiții de siguranță! Nu aruncați zapada pe carosabil, ci în curți, spații verzi sau zone libere, chiar dacă acest lucru solicită un efort suplimentar din partea dumneavoastră! Mai avem mult de muncă, dar împreună putem trece și de această dată cu bine de o nouă provocare! Dumnezeu să ne ajute și să ne dea tuturor gândul cel bun!” a precizat într-un comunicat, primarul Muncipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.