sâmbătă, 15 iunie, 2024

„Drumul Doamnei Neaga”, pe bicicletă. Buzoienii, invitați la pedalat pe un traseu istoric

„Drumul Doamnei Neaga”, pe bicicletă. Buzoienii, invitați la pedalat pe un traseu istoric

Facebook
Twitter
Email

„Drumul Doamnei Neaga” este denumirea unei competiții naționale de cilcloturism, care va avea loc, în premieră, în această vară, în județul Buzău. Un proiect de hotărâre adoptat astăzi, în ședința Consiliului Județean Buzău, prevede finanțarea competiției cu suma de 20.000 de lei.

Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, spune că prin acest eveniment se dorește promovarea judeţului Buzău la nivel naţional dar este și un îndemn la mişcare în aer liber, prin practicarea cicloturismului.

„Estimăm participarea unui număr de 100 persoane. Tipul bicicletei: cursieră, gravel, mountain bike, trekking, electrice. (…) Obiectivele turistice ce se regăsesc de-a lungul traseului şi pe care le vom pune în valoare: Mănăstirea Bradu, Biserica Veche şi Mormântul Doamnei Neaga de la Buda Crăciuneşti, Herghelia de la Cislău, Casa Memorială ‘Vasile Voiculescu’ din Pârscov, Centrul de vizitare ‘Geogate’ din Sătuc, Berca”, se arată în proiectul adoptat de CJ Buzău.

„Drumul Doamnei Neaga” va încuraja turiștii să descopere județul Buzău pe două roți, prin vizitarea unor importante obiective turistice din zonă.

De asemenea, pe parcursul traseului, participanții vor putea să se bucure de scurte momente artistice, care au rolul de a pune în valoare tradițiile și obiceiurile din zonă.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.