Două grupuri de turiști au cerut ajutorul autorităților, după ce s-au rătăcit în pădurile dealului Istrița

Jandarmii buzoieni au fost solicitați de două ori în acest weekend să plece în căutarea unor turiști rătăciți prin pădurile din zona stațiunii Sărata Monteoru. După ce sâmbătă, niște motocicliști s-au rătăcit pe dealurile Istriței, duminică au pățit la fel un prahovean și cei trei copii ai săi.

Tatăl și cei trei copii ai săi, din județul Prahova, care s-au rătăcit în zona Sărata Monteoru au anunțat autoritățile duminică, în jurul orei 15.30, prin apel la 112, cerând sprijinul acestora. Bărbatul le-a spus oamenilor legii faptul că a venit în zona stațiunii balneoclimaterice împreună cu cei trei copii, unul major și ceilalți doi minori, pentru a petrece o zi in aer liber și au vrut sa facă o plimbare prin pădure.

O echipă formată din 12 jandarmi, împreună cu efective din cadrul IPJ Buzău, ISU Buzău si pădurari din cadrul Ocolului Silvic Tisău, au pornit imediat în căutarea acestora. Operațiunea de căutare a fost una dificilă întrucât persoanele rătăcite nu cunoșteau zona pentru a putea da repere salvatorilor. Căutarea celor patru prahoveni s-a încheiat în jurul orei 20.00, când au fost găsiți de efectivele angrenate în misiune la aproximativ 15 kilometri de locul unde au campat inițial.

Cu o zi înainte, doi motociclișiti s-au rătăcit pe traseul Releu Istrița-Stațiunea Sărata Monteoru. Au plecat de la releul Istrița spre stațiunea Sărata Monteoru cu motocicletele, dar au rătăcit drumul. După mai bine de trei ore, cei doi motocicliști au fost găsiți de jandarmi, acțiunea încheindu-se în jurul orei 17.50. Motocicliștii se aflau la aproape patru kilometri de localitatea Breaza.

Fii Reporter