vineri, 19 iulie, 2024

Două drumuri județene, gata de recepție în octombrie

Două drumuri județene, gata de recepție în octombrie

Facebook
Twitter
Email

Consiliul Județean Buzău a anunțat că, la jumătatea lunii viitoare, va face recepția lucrărilor de reabilitare a tronsonului Mărăcineni – Podu Muncii al Drumului Județean 203K. Tot în această toamnă, se vor încheia lucrările și la tronsonul Robeasca – Vadu Pașii al aceluiași drum județean.

Demarate acum cinci ani, lucrările de modernizare a drumului județean 203K, tronsonul Mărăcineni – Podu Muncii, ar fi trebuit să fie încheiate cel târziu în vara anului 2021.

Din păcate, termenul până la care lucrările trebuiau încheiate a fost decalat de mai multe ori, în urma unor probleme apărute pe parcurs, din cauza erorilor de proiectare și a unor lucrări de proastă calitate, care au necesitat intervenții ulterioare.

Există, în sfârșit, o veste bună pentru miile de localnici de pe Valea Slănicului. În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, șeful CJ, a anunțat că recepția lucrărilor se va face la jumătatea lunii octombrie.

Modernizarea drumului județean 203K a început în vara anului 2018 și a costat 93 de milioane de lei, bani proveniți în proporție de 85 la sută din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 15 la sută din bugetul național.

O altă veste bună este că tronsonul Robeasca-Vadu Pașii, al aceluiași drum județean, se apropie de inaugurare. Potrivit șefului C.J. Buzău, mai este nevoie de câteva intervenții în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În primăvară, urmează să înceapă lucrările pe un alt sector din același drum județean, respectiv de la Podu Muncii până la Vintilă Vodă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.