miercuri, 22 mai, 2024

Două din trei cazuri de abuz semnalate la ”Telefonul copilului” se confirmă

Două din trei cazuri de abuz semnalate la ”Telefonul copilului” se confirmă

Facebook
Twitter
Email

Un număr de peste 2008 copii au fost abuzați, în județul Buzău, în prima jumătatate a acestui an. „Telefonul Copilului” din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a primit peste 300 de sesizări ce vizau acte de violență asupra copiilor, iar două din trei cazuri semnalate s-au și confirmat.

Specialiștii spun că violenţa pe care copiii o experimentează în cadrul familiei sau al comunității poate avea consecinţe pe termen lung pentru sănătatea şi dezvoltarea lor. Din păcate, nu doar copiii cad victime ale abuzurilor.

Serviciul specializat ”Telefonul copilului”, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău are drept scop depistarea situaţiilor în care sănătatea şi siguranţa unui copil sunt puse în pericol.

Numărul de telefon 0800.800.203 poate fi apelat în orice moment al zilei, de către orice persoană – adult sau copil – care doreşte să sesizeze ”Telefonul copilului”cu privire la situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură