Dosarul de corupție de la Spitalul Săpoca, ajuns la judecată

Procurorii anticorupție au finalizat rechizitoriul cu privire la faptele de corupţie în dosarul ce vizează lucrările la staţia de epurare a Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca. În cauză, fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului a recunoscut că a primit bani pentru a interveni la Ministerul Sănătăţii în favoarea unui afacerist. Administratorul firmei executante a fost trimis şi el în judecată.

Lucrările de la staţia de epurare a Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca au făcut obiectul unui dosar de corupţie după un denunţ la DNA.

În urma cercetărilor, procurorii au precizat că Lazăr Iordache, la data faptei vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a primit bani de la un afacerist pentru a îşi exercita influenţa pe lângă responsabilii din Ministerul Sănătăţii să se dispună suplimentarea de fonduri pentru finalizarea investiţiei în staţia de epurare de la Spitalul Săpoca.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie-aprilie, administratorul societăţii i-a oferit lui Lazăr Iordache suma de 200.000 de lei, având promisiunea că va primi alocarea fondurilor necesare lucrărilor de la Spitalul Săpoca.

Reţinut şi arestat apoi în acest dosar, fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, fiind trimis în judecată alături de afacerist.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI