Dosar penal pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”, pe numele a nouă dintre romii care au năvălit în spital

Poliția a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”, faptă de care sunt acuzați nouă dintre romii care au dat năvală aseară în Spitalul Județean. Unul dintre scandalagii, un bucureștean de 54 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore.

Aseară, în jurul orei 19.30, în urma unui apel la 112, Poliția a fost sesizată despre producerea unui conflict spontan la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Imediat după sesizarea faptei, la faţa locului au fost direcționate echipaje de poliție din cadrul dispozitivului prestabilit pentru a efectua măsuri de menţinere a ordinii şi liniştii publice cu ocazia unui eveniment privat care, împreună cu jandarmii, au aplanat conflictul și au identificat persoanele implicate.

La sediul Poliției Municipiului Buzău au fost conduse pentru audieri nouă persoane cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani. Din cercetări a reieșit faptul că un tânăr în vârstă de 35 de ani, din Urziceni, care participase la un ceremonial religios, pe fondul unei stări de rău, a fost adus de mai multe rude la spital.

De asemenea pentru a se asigura că pacientul primește îngrijiri medicale, mai multe persoane care îl însoțeau, au ignorat atenționările cadrelor medicale, moment în care a fost creată o aglomerație, mai multe persoane au fost bruscate, iar altele se manifestau zgomotos.

Față de cele nouă persoane au fost aplicate sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii nr. 61/1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar dintre aceștia, față de un bucureștean în vârstă de 54 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

În cauză, în contextul în care personalul medical nu a depus plângere sub aspectul comiterii unor eventuale agresiuni fizice, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

De asemenea s-a menţinut în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău un dispozitiv de ordine publică, pentru măsuri specifice până la momentul în care au fost eliminate împrejurările care au condus la producerea incidentului.

Fii Reporter