luni, 26 februarie, 2024

Doi tineri din Lipia, prinși la scurt timp după ce au spart un autoturism

Doi tineri din Lipia, prinși la scurt timp după ce au spart un autoturism

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii au depistat în flagrant delict doi tineri din Lipia, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din autoturismeşi de componente ale acestora, comise pe raza municipiului Buzău.Prin forţarea sistemelor de asigurare, aceștia ar fi sustras acumulatorul şi aparatul radio CD dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Buzău.

Din cercetări a reieşit faptul că, în noaptea de 6 spre 7 martie 2018, bănuiţii, în vârstă de 18 şi 20 de ani, s-ar fi deplasat cu o mașină, în Buzău, iar prin forţarea sistemelor de asigurare ar fi sustras acumulatorul şi aparatul radio CD dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Buzău, fiind depistaţi de poliţişti imediat după comiterea faptei.

Totodată, în urma probatoriului administrat de poliţişti, a reieşit faptul că aceştia ar mai fi sustras bunuri(acumulatori, aparate radio) şi din alte 4 autovehicule, parcate pe raza municipiului Buzău, în perioada 28 februarie – 7 martie 2018.

Prejudiciul cauzat depăşeşte 1600 de lei, fiind recuperat de poliţişti integral şi predat persoanelor vătămate.
Poliţiştii au dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea luării măsurilor legale.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, în care poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.