sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Doi tineri buzoieni vindeau pe internet îmbrăcăminte contrafăcută. Polițiștii le-au făcut miercuri o vizită

Doi tineri buzoieni vindeau pe internet îmbrăcăminte contrafăcută. Polițiștii le-au făcut miercuri o vizită

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au efectuat miercuri percheziţii domiciliare la locuinţele a doi buzoieni, suspectaţi de comercializarea de produse contrafăcute prin intermediul internetului. Activităţile s-au desfăşurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. În timpul percheziţiilor, poliţiştii au găsit în apartamentele a doi buzoieni, în vârstă de 25 și 24 de ani, bunuri în valoare de 1250 de lei. Cei doi tineri sunt suspectaţi că au utilizat fără consimţământul titularilor, în activitatea comercială, însemnele identice cu marca înregistrată şi au pus în circulaţie fără drept, în perioadele 12 – 19 aprilie, respectiv 18 – 23 aprilie, cu ocazia postării unor anunţuri de vânzare pe anumite site-uri, mai multe articole de îmbrăcăminte tip sport ce purtau însemne identice cu mărci înregistrate.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările cu privire la cei doi suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „contrafacerea unei mărci” şi „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” (art. 90 lit. „a” şi „b” din Legea nr. 84/1998 privind mărcile).

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.